Lumi reale și fantastice, povești și tărâmuri, tehnologie digitală și eroi din filme celebre, o mulțime de scene și personaje memorabile pot fi construite cu ajutorul cărămizilor și minifigurinelor LEGO®. Lumea LEGO® este o sursă inepuizabilă de bucurie. Timp de 60 de ani, Grupul LEGO a construit pe aceeași fundație – cărămida, în jurul căreia gravitează lumea dinamică a distracției și a inovației, împreună cu minifigurinele LEGO®, în ultimele patru decenii.

Anul acesta, Grupul LEGO aniversează 40 de ani de la crearea primelor minifigurine, care au reușit să înfrumusețeze copilăria a milioane de oameni, contribuind la dezvoltarea creativității și imaginației a zeci de generații.

Istoria minifigurinelor începe în anul 1974, atunci când Grupul LEGO a creat o figurină sub forma unui constructor, realizată în cea mai mare parte din cărămizi LEGO® pătrate, având brațe mobile și picioare fixe. Un an mai târziu au fost create figurine noi cu trunchi solid, brațe și picioare fixe și fără niciun fel de trăsături. În 1978, minifigurinele LEGO® ajung la designul pe care cu toții îl recunoaștem astăzi – o figurină cu membre mobile și expresii faciale simple. În cei 40 de ani de existență au fost realizate peste 650 de expresii faciale unice.
La început au fost create doar 20 de personaje, printre care se regăseau un polițist, un pompier, un cavaler, un astronaut sau un doctor. Până în prezent, peste 8000 de tipuri de minifigurine au fost realizate, cu o tematică extrem de diversificată, oferind copiilor șansa de a-și explora creativitatea, interpretând o mulțime de roluri și personalități. De-a lungul anilor, LEGO® a demonstrat că minifigurinele pot reprezenta aproape orice: de la pirați, la paramedici, ingineri, veterinari, vikingi, artiști celebri și nu numai.
Minifigurinele LEGO® au devenit celebre de-a lungul timpului, fiind personajele principale în unele dintre cele mai cunoscute filme hollywoodiene: THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ și THE LEGO® NINJAGO MOVIE™. Mai mult decât atât, ele au depășit chiar și granițele terestre, în 2011, atunci când 3 minifigurine s-au aflat la bordul navei spațiale Juno, într-o misiune NASA.

Minifigurinele LEGO® oferă posibilități nelimitate de interpretare a unui rol, fiind concepute astfel încât să le dea copiilor ocazia de a fi inventivi, de a experimenta diferite emoții și de a spune propriile lor povești. Toate acestea contribuie la fericirea copiilor, dar, în mod esențial, îi ajută să își dezvolte abilități definitorii pentru viață, cum ar fi inteligența emoțională, creativitatea și aptitudinile de comunicare.

Cool și distractive, jucăriile LEGO® continuă să surprindă cu inovații

Joaca și distracția pentru cei mici nu s-au schimbat niciodată mai rapid. De aceea, Grupul LEGO s-a concentrat spre a aduce inovația și spre a investiga ce este esențial pentru copiii din ziua de azi, păstrând întotdeauna cărămizile LEGO® în centrul atenției.

„Inovăm produsele noastre pentru a le face atractive nu doar pentru micii constructori. Puterea seturilor LEGO® se află în oportunitățile nesfârșite pentru creativitate, în timp ce acestea țin pasul cu cele mai recente tendințe. De exemplu, șase cărămizi „două pe patru butoane” pot fi combinate în mai mult de 915 milioane de moduri diferite. Completând cu minifigurinele care întruchipează eroii contemporani ai celor mici, povești reale sau fantastice, și elemente digitale, credem cu tărie că produsele LEGO® vor rămâne cool și distractive pentru copiii din întreaga lume.”, spune Niels B. Christiansen, CEO LEGO Group.
Jucării cool pentru imaginația fiecărui copil

Unii copii visează să devină ofițeri de poliție, pompieri, conductori de tren, piloți sau poate alte roluri cunoscute, iar universul LEGO® City îi inspiră să experimenteze aceste visuri încă de mici. Într-o lume fantastică, creată pe baza unor elemente din realitate, toți copiii de până la 5 ani se pot juca și pot afla cum ar fi să devină eroul la care visează.

Andrea, Emma, Mia, Olivia și Stephanie sunt prietenele LEGO® Friends care iubesc aventurile. Ele îi inspiră pe copii să le însoțească în explorarea lumii și să o facă mai colorată și mai frumoasă. Poveștile din orașul Heartlake le permit copiilor să ia propriile lor decizii despre cine are nevoie de ajutorul lor sau despre cum să-și folosească potențialul în beneficiul altora. Cu LEGO® Friends, copiii pot îmbina joaca și arta, curajul și dragostea, lucruri esențiale pentru prieteniile adevărate.

Pasiunea de a construi a copiilor și nu numai, este îndeplinită de modelele realiste și detaliate ale LEGO® Tehnic. Sistemul său de construcție permite modelelor LEGO® Tehnic să fie mai complexe, aducând provocări incitante pentru fanii adevărați. Aceste seturi sunt populare datorită nivelului de realism și a funcționalităților – au aceleași atribute mecanice precum cele din realitate.

LEGO® Boost le oferă ocazia celor mici de a construi fizic roboți LEGO®, pe care îi pot programa cu ușurință apoi. Setul combină elementele clasice de construcție cu mediul digital. Fiecare set include o unitate de control, care poate să comunice cu smartphone-uri și tablete. Atât părinții, cât și copiii pot folosi aplicația care însoțește jucăriile, pentru a aduce la viață roboți, pisici, chitare sau camioane. Modelele finale reacționează la vocea umană, pot discerne între diferite culori și se pot mișca în toate direcțiile.

LEGO® NINJAGO® a fost recent îmbogățit cu un alt model – LEGO® NINJAGO® Stormbringer, care poate fi adus la viață cu ajutorul setului LEGO® BOOST. Combinarea seturilor este posibilă prin descărcarea aplicației gratuite LEGO® BOOST și utilizând programele intuitive. Copiii vor fi cu siguranță încântați să afle cât de ușor pot recrea și interpreta cunoscutele scene de acțiune ninja din serialul animat NINJAGO® Maeștrii Spinjitzu.
Acestea sunt doar câteva exemple despre cum experiențele digitale por fi integrate în produse fizice – în timp ce le permit copiilor să învețe mai mult despre codare, într-o manieră distractivă. Copiii sunt pionierii noului tip de „joacă fluidă”, în care se implică în mod natural într-o joacă ce îmbină lumea reală, imaginarul și experiențele digitale – pentru copii toate acestea înseamnă de fapt, doar joacă.
Printre noutățile anunțate de Grupul LEGO pentru perioada următoare se numără cel de-al patrulea film de cinema din istoria grupului, The LEGO Movie 2 (după THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ și THE LEGO® NINJAGO MOVIE™).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.