Primăria Capitalei înfiinţează Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe

Primăria Capitalei înfiinţează „Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe”, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului CGMB, votat miercuri, scopul înfiinţării acestei reţele ar fi „dezvoltarea infrastructurii educaţionale”. Din această reţea ar urma să facă parte 12 grădiniţe şi creşe din toate cele şase sectoare ale Capitalei.

Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, ar urma să facă demersurile necesare în vederea indentificării imobilelor în care Reţeaua Metropolitană îşi va desfăşura activitatea.

„În Bucureşti, numărul creşelor de stat (aflate în subordinea consiliilor locale) şi numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat, unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub trei ani, nu satisface având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în trei ani”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

„Dat fiind numărul mare al copiilor cu vârsta până la 3 ani şi numărul de locuri în instituţiile preşcolare existente, ne propunem să dezvoltăm o reţea metropolitană de creşe şi grădiniţe, care vor fi amplasate în zonele cele mai deficitare, aşa cum rezultă din evidenţele autorităţilor publice. După obţinerea acordului de principiu din partea Consiliului General, Primăria Capitalei va demara procedura de identificare şi achiziţionare a terenurilor şi/sau imobilelor necesare pentru construirea sau amenajarea unor noi unităţi de învăţământ preşcolar, spaţioase, moderne, la cele mai înalte standarde de calitate”, declară şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *