Spitalul Clinic de Urgență ‘Marie Curie’ din București solicită Primăriei Capitalei acordul pentru demolarea mai multor imobile aflate în degradare, din curtea spitalului, pentru a crea spațiu pentru noul Centru de Oncologie Pediatrică și Neurologie, construit de Asociația Dăruiește Viață. Solicitarea va fi dezbătută în ședința de săptămâna aceasta a Consiliului General al Municipiului București.

“Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie’ solicită aprobarea demolării bunurilor atelier tâmplărie, atelier mecanic, seră și magazia din cadrul acestui spital. Solicitarea se bazează pe faptul că în zona unde sunt edificate aceste bunuri imobile se dorește realizarea Centrului de Oncologie Pediatrică și Neurologie. (…) Aceste anexe tehnice nu sunt utilizate, unele fiind în stare avansată de degradare”, se arată în solicitarea Spitalului ‘Marie Curie’, potrivit unui proiect de hotărâre care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din această săptămână, citat de Mediafax.

Pentru a putea fi demolate și casate aceste bunuri, consilierii generali trebuie să aprobe trecerea lor din domeniul public al Municipiului București în cel privat al Municipiului București: “Construirea centrului de oncologie pediatrică și neurologie va contribui la creșterea numărului de pacienți care vor beneficia de tratamente medicale la cel mai înalt nivel, având în vedere că cele două secții vor beneficia de tratamente medicale de cea mai înaltă performanță”, se arată în expunerea de motive a proiectului CGMB.

Asociației Dăruiește Viață construiește, din donații, prima clinică integrată de oncologie și radioterapie din România, în curtea Spitalului de Copii ‘Marie Curie’ din București. Clinica va avea un compartiment de Oncologie cu 97 de paturi, un compartiment de Radioterapie, paturi pentru părinți în saloanele unde sunt internați și copiii, săli pentru activități educaționale și de recreere, bibliotecă și cinema. Construcția clinicii de Oncologie pediatrică va dura 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.