În timp ce la liceele de elită din Capitală, ultima medie de admitere a depăşit 9,70, în peste 30 de astfel de unităţi de învăţământ s-a intrat şi cu media sub 5, cea mai mică fiind 2,03, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La 32 de licee din Capitală, ultima medie de admitere în învăţământul liceal de stat a fost sub 5. De asemenea, la 17 licee din Capitală s-a intrat chiar şi cu medii între 2 şi 3, cea mai mică fiind pe lista Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” – 2,03, înregistrată la profilul Tehnic.

La 21 de licee au fost admişi elevi cu media între 3 şi 4, iar la 16 licee din Capitală ultima medie de admitere a fost între 4 şi 5.

Potrivit raportului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, cea mai mică medie de admitere de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” a fost de 9,77, şi s-a înregistrat la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică. Această notă se află în topul ultimelor medii de admitere la liceele din Capitală.

De asemenea, următorul liceu cu medii mari este Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, unde s-a înregistrat 9,76 ca fiind ultima notă de admitere, tot la specializarea Matematică-Informatică.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în prima etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.