Lotul olimpic de geografie a cucerit două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică, desfășurată la Iași, în perioada 24-29 iunie. Rezultatul a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost obținute de Răzvan Marian Popescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Sf. Sava” din Bucureşti), care și-a egalat performanța de anul trecut, și Ioan Matei Stan (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București).

Medaliile de argint au fost adjudecate de Gabriel Alexandru Chivu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) și Andrei Ștefan Micu (clasa a a IX-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). În același timp, Delia Ioana Dumitrescu (clasa a IX-a/Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina), Gabriela Diana Ionescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti) și Vlad Patrik Apostol (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din Măgurele, Ilfov) și-au trecut în palmares medalii de bronz.

Aflată la a IV-a ediție, competiția a fost găzduită în premieră de țara noastră, fiind organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Facultatea de Geografie, Universitatea „Al. I. Cuza”, Societatea de Geografie din România și Primăria Iași. La eveniment au participat 50 de elevi și 30 de profesori (team leaders), observatori și invitați din Serbia, Slovenia, Bosnia Herțegovina, Moldova și România.

Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori. Țara gazdă are dreptul să înscrie două echipe. Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.