Parcul Orăşelul Copiilor are cea lunga tiroliană din Capitală, astfel că iubitorii acestui sport extrem sunt aşteptaţi la „o porţie consistentă de adrenalină”. Accesul este liber.
„Cea mai mare tiroliană din București are o lungime de peste 300 de metri. Construcție unicat în România, tiroliana are două posturi de plecare simultan. Plecarea se face de la o înălțime de 12 metri, iar viteza de coborâre ajunge la aproape 80 de km pe oră. În primele două zile, accesul publicului va fi gratuit. Mai mult, buna dispoziție va fi asigurată de invitați speciali precum Dan Bittman, Dan Filoti, Mugur Bolohan și membri Grupului Vouă”, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4. Tiroliana este destinată persoanelor cu vârste cuprinse între 14 şi 65 de ani, fără probleme majore de sănătate.

„Punctele de plecare și de sosire vor avea personal calificat care va oferi suport celor interesați, iar echipamentele de protecție respectă cele mai înalte standarde europene de fabricație și folosire”, mai spun reprezentanţii administraţiei locale.

Tiroliana este un sport extrem care atrage tot mai mulţi tineri pentru care adrenalina la cote maxime este indespensabilă. Acest sport presupune traversarea unui obstacol natural, unor zone abrupte, râuri sau crevase, pe corzi sau cabluri, folosind tehnici de alpinism. Mai exact, tiroliana este un sistem de corzi statice sau de cabluri, ancorate între pereţii unei văi de abrupt. Participanţii au nevoie de echipamente profesionale care constau în: ham, carabiniere, scripeţi, tandem şi nu numai.