O fetita nascuta cu patru picioare, separata cu succes de geamanul ei parazit, la Chicago

O fetita nascuta cu patru picioare, separata cu succes de geamanul ei parazit, printr-o operatie, la ChicagoO fetiță din Coasta de Fildeș născută cu patru picioare și două coloane vertebrale a fost separată cu succes de geamănul parazit după o intervenție chirurgicală rară și complexă, ce a avut loc la un spital din Chicago.

Dominique, în vârstă de zece luni, a fost operată timp de șase ore, la 8 martie, la intervenție participând cinci medici chirurgi de la Advocate Children’s Hospital din Park Ridge, Illinois. Ea se află în prezent în plasament în sânul unei familii care o are în grijă până ce se va reface și se va putea întoarce acasă, au declarat doctorii și mama sa substitutivă. “Evoluează bine. A stat internată numai cinci zile. Este acasă cu “mama vitregă” și se simte foarte, foarte bine”, a declarat medicul specialist în chirurgie pediatrică și reconstructivă Frank A. Vicari.

Dominique s-a născut cu un geamăn parazit, iar jumătatea inferioară a corpului insuficient dezvoltat al acestuia ieșea din zona gâtului și a spatelui fetiței. “Un geamăn parazit este un geamăn identic ce nu se separă complet în timpul dezvoltării”, a explicat John R. Ruge, medic pediatru neurochirurg în cadrul unității medicale menționate. “Cu alte cuvinte, nu este un alt geamăn independent, ci un geamăn dependent de sistemul corpului ei care îl hrănește, precum inima sau plămânii lui Dominique”.