Toate școlile vor avea internet prin Wi-FiToate școlile din țară vor avea internet prin Wi-fi, potrivit anunțului făcut marți de ministrul Educației, Pavel Năstase. Dar mai avem de așteptat circa patru ani. Oficialul a declarat într-o conferință de presă că din punct de vedere al logisticii informatice, toate școlile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix.

Printr-un program ce se numește ”Campusul Școlar” și care va fi din fonduri europeneîn acele școli unde nu există Wi-fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, iar elevi se vor ptea conecta astfel la internet, din clasă. Proiectul ar putea fi finalizat în patru ani.

Ministru a mai spus că ar putea fi luată în calcul posibilitatea aducerii de la universități în școli a calculatoarelor care se schimbă, acolo unde unitățile de învățământ nu dețin astfel de aparatură pentru a se putea derula orele de Tehnologia Informației și Telecomunicației.

“Avem în zona universitară, spre exemplu, la specializările de informatică, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimbă, tehnologic vorbind, o dată la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosință aici pot fi transferate la aceste școli, pentru că, la gimnaziu, spre exemplu, activitățile, disciplina respectivă care se va ține pe calculator nu necesită echipamente de ultimă generație”, a precizat Pavel Năstase.