Incepe „Bucuresti, Capitala Iubirii”, in Piata UniversitatiiBucureștiul va îmbrăca haine de sărbătoare pentru a celebra luna iubirii, printr-un eveniment de excepție!

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează în perioada 24 februarie – 8 martie 2017, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Târgul de Mărtisor, dar și o serie de concerte și spectacole pentru toate gusturile.

„Târgul Mărțișorului sărbătorește primăvara! Este anotimpul renașterii, al înnoirii, și, mai ales, al iubirii, așa cum ne-au fost transmise, din strămoși, tradițiile de Dragobete și de Mărțișor! Îi așteptăm cu multe surprize pe toți cei care vor să se bucure de frumos și de tradiții, bucureșteni sau turiști prin Capitală, să viziteze târgul organizat de Primărie la Universitate, unde vor fi cu toții cetățeni cu drepturi depline ai Capitalei iubirii!”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Târgul de Mărțisor, amplasat pe esplanada cu statui, va fi deschis zilnic, timp de 13 zile, iar vizitatorii vor putea alege cadouri dintre cele aproximativ 50 de căsuțe, încărcate cu produse și obiecte tradiționale de sezon: mărțișoare, bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni, felicitări, produse hand-made, prăjituri, turtă dulce, bomboane, dulciuri de casă etc.

Șlagăre românești care au făcut istorie

Pe 24, 25 și 26 februarie dragostea este celebrata în stilul autentic românesc prin trei seri de concerte! Programul de sărbătoare debutează începand cu ora 17:30 cu melodii din muzica autentică românească, interpretate de artiști de renume din România în acompaniamentul Orchestrei Naționale Valahia, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă.

Astfel, pe scenă vor urca soliști îndrăgiți de muzică ușoară și modernă, precum Silviu Biriș, Lavinia Goste, Luminița Anghel, Oana Sîrbu, Aurelian Temișan, Ovidiu Komornyik, Nico, Marcel Pavel, Corina Chiriac, Monica Anghel, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Bosquito, Andreea Bănică, Paula Seling, Elena Gheorghe, Corina, Andrei Lazăr, Vlad Miriță, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Ionuț Ungureanu, care vor urca pe scenă, prezentând un program artistic special, în cadrul căruia vor putea fi ascultate cele mai îndrăgite șlagăre românești, care au făcut istorie de-a lungul timpului.

Finala Eurovision în Piața Universității

Pe 3 și 4 martie, începând cu ora 18:00, sunt pregătite două seri de rock alternativ și undergound cu trupe renumite din peisajul muzical local precum: OCS, Moonlight Breakfast, Jurjak, The Mono Jacks, The Kryptonite Sparks, Sophisticated Lemons, Luna Amară, Helen, Toulouse Lautrec, Lucia & Muse Quartet, Otherside și Camioane în Mulțime.

Totodată, în data de 5 martie, vizitatorii pot urmări în cadrul evenimentului „București, Capitala Iubirii”, finala Eurovision Romania 2017, transmisă în direct pe ecranul din Piața Universității, începând cu ora 20:30.

Mai multe detalii despre program AICI