De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copiiMuzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură găzduiește expoziția De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii, începând cu data de 23 februarie 2017.  Expoziția prezintă o selecție de titluri înscrise în cadrul celor 5 ediții de până acum ale concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România.

În cadrul concursului, selecția este realizată de un juriu care analizează raportul dintre conţinut, formă și publicul-ţintă căruia i se adresează cartea, adecvarea designului la tema cărţii, intenţia concepţiei vizuale și realizarea, manifestarea lor în produsul finit. Sunt apreciate lucrările care au un grad crescut de originalitate și inovaţie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte, precizia și acurateţea execuţiei tehnice, atât în realizarea machetei grafice, cât și în producţia cărții obiect.

Selecția de față include cărți pentru copii ale unor autori clasici (Ion Creangă, Petre Ispirescu etc.) sau contemporani (Florin Bican, Adina Rosseti etc.); pe lângă acestea se regăsesc și cărți ce le vor aminti adulților de propria copilărie sau tinerețe, repere ale decenilor trecute filtrate cu ironie și umor de sensibilitatea artiștilor autori (400 + Reclame fără capitalism, Ro-Archive, ABC 80 etc.).

Expoziția De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru copii face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România itinerante în 2017, proiect cultural finanțat de www.celemaifrumoasecarti.ro | acasa@celemaifrumoasecarti.ro Asociaţia pentru Performanţă și Cultură | Str. Cometei Nr. 5, etaj 3, Cluj-Napoca | Tel./Fax: 0264-450129
www.performanta-cultura.ro | asociatie@performanta-cultura.ro Administrația Fondului Cultural Național.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București își propune – între altele – promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură.