Un complex sportiv dotat cu bazin de înot, două terenuri de sport multifuncționale închise și un teren de fotbal în aer liber a fost inaugurat, vineri, la Școala 195 din Sectorul 3.

“Nu e ușor de gestionat o astfel de școală. Aveam probleme pentru că 2.305 elevi chiar nu puteau face sport într-o singură sală. Această clădire nouă are acum bazin de înot la demisol, două săli una peste alta și deasupra un teren în aer liber. Mă bucur că am reușit această investiție și începând de luni copiii pot veni să beneficieze de ea. Sunt săli de sport cu dimensiuni standard, unde se pot ține competiții internaționale”, a explicat Robert Negoiță.

Complex sportiv cu bazin de inot si terenuri multifunctionale la Scoala 195 din CapitalaÎn spațiile de sport multifuncționale se poate juca baschet, handbal, volei și fotbal de sală, iar vestiarele pentru fete și băieți au circuite separate. Suprafața totală a complexului este de aproape 6.000 de metri pătrați, din care utili 4.000.

“Pentru Primăria generală a Capitalei, educația și sănătatea sunt două priorități (…). Prioritatea mea e de a nu mai exista decalaje între sectoarele Capitalei. Din păcate, doar Sectorul 3 arată așa. Celelalte sectoare au probleme cu infrastructura școlară.(…) În bugetul pe care îl alcătuim în perioada următoare vrem să cuprindem sume pentru modernizarea școlilor unde elevii învață, din păcate, în trei schimburi. Elevii trebuie să învețe în maximum două schimburi”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

“Vom semna împreună cu Primăriile de sector acorduri și parteneriate, iar acolo unde bugetele sectoarelor se dovedesc a fi insuficiente, Primăria generală a Capitalei va completa sau va acoperi integral costul acestor investiții (…) Un elev, ca și un adult, care practică sport de două — trei ori pe săptămână ajunge mai puțin la medic sau mai târziu. Ne dorim să fie cât mai puțini elevi care să își ia scutire medicală”, a adăugat Firea.

Negoiță a adăugat că, pe perioada cursurilor, elevii Școlii 195 vor beneficia de toate facilitățile complexului sportiv, dar după program, elevii altor școli din sector se vor putea antrena acolo, “la un preț foarte bun”.