Pedepse drastice pentru barbatii care fac copii cu minoreDeputatul Neviser Zaharcu, a adresat o interpelare parlamentară ministrului Justiţiei, Raluca Alexandra Prună, referitor la stabilirea vinovăţiei taţilor mamelor minore, scrie Promptmedia.ro.

Parlamentarul tulcean face trimitere la prevederile Codului Penal care incriminează actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 15 ani. Deputatul Neviser Zaharcu cere ministrului Justiţiei să precizeze câte infracţiuni legate de art. 198 Cod Penal au fost constatate în ultimii cinci ani în România, şi în judeţul Tulcea, în special, şi câte sentinţe au fost emise şi aplicate în aceste cazuri.

„România are o creştere îngrijorătoare a numărului de minore care au născut în ultimii ani. În acelaşi timp, vinovăţia taţilor, care de cele mai multe ori nu sunt minori, a fost extrem de rar dovedită, iar pedepsele au rămas în anonimat. Cred că trebuie să plecăm de la cauze pentru a ajunge la efecte, deoarece gradul de vinovăţie în aceste cazuri este cel puţin egal. Ne-am obişnuit să condamnăm public minorele care nasc, dar nu prea vedem ce se întâmplă cu autorii acestor acte şi cum sunt ei sancţionaţi”, a conchis deputatul Neviser Zaharcu.