Peste 600 de olimpici, sefi de promotie, profesori si diriginti primesc cate 1.000 de leiPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că peste 600 de olimpici naționali și șefi de promoție vor primi câte 1.000 de lei fiecare, aceeași sumă revenind profesorilor care au pregătit olimpici și diriginților în cazul șefilor de promoție, toți urmând să beneficieze de o excursie pe litoralul românesc la vară.

Edilul a făcut acest anunț la Gala Șefilor de Promoție și a Olimpicilor Naționali din Școlile Gimnaziale Bucureștene, scrie Agerpres.ro.

“Primăria Generală vă va trimite până în sărbători, deci în perioada imediat următoare, și un premiu constând în 1.000 de lei pentru cei 633 de elevi premianți (…). Nu este o sumă foarte mare, dar este totuși ceva, un mic dar din partea Primăriei Capitalei ca recunoștință și recompensă pentru tot efortul vostru de a fi olimpici naționali și șefi de promoție. Pentru profesorii care au un elev olimpic la o materie anume, această sumă va fi de asemenea primită de acel profesor, tot 1.000 de lei și pentru elevii care sunt șefi de promoție (…). Decizia a fost ca dirigintele să primească și el pentru șeful de promoție. În plus, toți cei 633 de elevi din Capitală din școlile gimnaziale care sunt olimpici naționali sau șefi de promoție vor merge la vară într-o tabără de șapte seri pe litoralul românesc, bineînțeles și cu profesorul care i-a ajutat să ajungă la acele performanțe și, de asemenea, cu dirigintele în cazul șefului de promoție”, a declarat Firea.

Primarul general spune că rezultatele acestor elevi contrazic percepții potrivit cărora învățătura nu contează.

Gabriela Firea i-a invitat pe cei prezenți la Gală să vină de sărbători în Piața Constituției.

“Vă invităm de sărbători, vom avea evenimente foarte frumoase în Piața Constituției începând din primele zile ale lui decembrie și până în primele zile ale lui ianuarie. Vom avea un târg de Crăciun, vor fi 100 de căsuțe, exact ca la târgul din Viena, cu produse tradiționale românești. Vor fi spectacole în fiecare seară cu muzică care reprezintă sărbătoarea Crăciunului și multe alte surprize, inclusiv un patinoar în aer liber”, a precizat Firea.

CITESTE SI:

Caragiale poposeste in Parcul Izvor

Specialisti in psihologie si psihoterapie ii invata pe parinti sa evite depresia parentala

Medicamentele eliberate pe baza de reteta, mai ieftine cu 35%

Retetele pot fi eliberate si offline atunci cand pica sistemul cardului de sanatate

Noi reguli pentru inregistrarea nasterii copilului

Elevii din invatamantul primar si prescolarii intra in vacanta

Atelier de sculptat dovleci la Antipa