Studiul reptilelor la AntipaMuzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la „Studiul reptilelor”, un modul al Școlii de Vară care se desfășoară în perioada 5 – 9 septembrie în Sala Atelier a Muzeului.

Modulul își propune să ne aducă mai aproape de natura care ne înconjoară, chiar și de animale mai puțin iubite și înconjurate de numeroase prejudecăți cum sunt șerpii și vom vedea că și aceste animale au nevoie de ajutorul nostru pentru a supraviețui.

Reptilele sunt primul grup de vertebrate care au colonizat cu adevărat uscatul în urmă cu mai bine de 300 de milioane de ani, devenind complet independente de mediul acvatic. Deși aceste animale reprezintă în prezent doar o fracțiune din diversitatea faunistică a Terrei, oamenii le-au privit întotdeauna cu fascinație și, uneori, cu frică, considerându-le personificarea răului.

Colegul nostru, Dr. Tiberiu Săhlean, vă invită la o călătorie fascinantă prin lumea reptilelor, precum și la o plimbare în timp, pentru a descoperi originea și evoluția lor. Vom încerca să răspundem la întrebări care ne captivează pe toți: „Care este cel mai mare sau mai periculos șarpe din lume?”, „Cât de mare poate crește un crocodil?”, „Dinozaurii erau reptile?”, precum și multe altele. Ne vom delecta atât cu „monștri” din epoci de mult apuse, cât și cu cei care încă mai trăiesc printre noi, ca veritabile „fosile vii”. Și, nu în ultimul rând, ne vom plimba prin muzeu admirând țestoase, șopârle, șerpi și crocodili care populează locuri exotice și vom afla cât de periculoase sunt, cu adevărat, aceste animale.

Cursul care se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:30 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani iar taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro

Parteneri media:  EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.