Cum facem rost de timp pentru un scolarUna dintre cele mai mari probleme ale parintilor din ziua de astazi este lipsa de timp. Ziua este mult prea scurta si prea solicitanta indiferent de varsta copiilor. Chiar daca sunt bebelusi, prescolari sau scolari, copiii isi cer drepturile prin nevoile lor administrative si emotionale, iar parinti par ca gestioneaza din ce in ce mai greu ore, minute, secunde, ce se consuma intr-un ritm ametitor.

La varsta scolara, timpul devine si mai pretios chiar daca in primii ani noptile nedormite din cauza colicilor sau alaptatului pareau cea mai mare problema. Momentul de incepere a scolii coincide pentru numerosi parinti cu o stare de panica generala. Ore fixe de trezire, ore fixe de culcare, intervale clare pentru lectii, pentru drum, pentru imbracat si igiena. Tic-tac, tic-tac. Acesta este sunetul permanent pe care il aud parintii din momentul in care clopotelul suna inceperea unui nou an scolar. Uneori parca nu mai ai timp nici sa respiri. In toata aceasta avalansa de stres ce se abate pe bietii parinti, copiii, in fapt elevii de la care avem pretentia sa fie cei mai buni scolari, cei mai cuminti, ascultatori si politicosi, nu sunt intrebati de cele mai multe ori ce parere au. Daca fac fata acestui ritm ametitor, daca se simt obositi, daca sunt stresati, daca au ceva de spus sau daca isi doresc ceva anume.

In goana dupa rezultate si perfectiunea pe care ne-o dorim de la copiii nostri uitam de fapt de nevoile copiilor nostri, de materia prima care ii face sa functioneze: timpul nostru si timpul liber.

Multi parinti au tendinta ca odata cu inceperea scolii sa elimine orice sursa de relaxare, odihna sau sport. Gata cu joaca, cu excursiile, cu distractia de orice fel. Asa suna toate mesajele stricte raspandite de mame, tati, bunici, strabunici si matusi focusate pe performanta.

Ne miram insa cand copilul nu mai face fata. Nu ofera performanta de care avem nevoie. Cand de fapt totul este foarte simplu.

Putem sa ii oferim copilului nostru timp, timp de calitate, impreuna cu noi.

De unde facem rost de timp? Nici asta nu este o problema, daca ne dorim cu adevarat sa il administram mai eficient.

Solutia?

Totul este sa ne orientam in spatiu si sa gasim micile iesiri din program care sa ne faca sa ne relaxam si sa ne simtim cu totii bine.

Ce-ar fi daca in loc de a merge la teatru sau la film am alege o plimbare in parc, fara ore exacte, fara cozi la bilete.

Daca in loc sa ne inghesuim in metrou sau in autobuz, ne-am lua copilul de la scoala cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta.

Daca pe drumul spre casa, in loc sa mergem pe bulevardul plin de masini, am face un ocol prin parc, si timp de cateva minute, ne-am lasa scolarul sa se bucure de leagane sau de tobogane.

Cum ar fi daca in loc sa ne ducem la sala singuri, am face in asa fel incat macar in weekend sa alergam cu copiii nostri in parc, iar apoi, in loc sa mergem la restaurante, am face de oricate ori avem ocazia, cate un picnic la care sa ne chemam si prietenii.

Banalele plimbari cu catelul poti fi fructificate la maxim. Credinciosul prieten al omului este intotdeauna dornic sa alerge in parc. Daca mergem in gasca, cu copiii, cu siguranta ne vom simti mult mai relaxati dupa cateva minute de joaca cu patrupedul familiei.

Este mult mai simplu, ieftin, daca nu chiar gratis, iar eficienta este maxima!

Copiii din fotografiile de mai jos sunt copii fericiti! Pentru ei, parintii lor si-au gasit TIMP!

Timp pretios, timp de calitate, timp pentru joaca!

Si au fost atat de dornici de distractie, incat au refuzat chiar sa-si schimbe hainutele de scoala si au acceptat cu mare placere chiar si o sedinta foto!

Ii puteti admira in acest album foto, imbracati cu haine din noua colectie Tex de la Carrefour ”Back to School”, in lumea lor minunata, plina de leagane colorate, jocuri si voie buna.

Anastasia Istrate are 6 ani si, din toamna se va aseza pentru prima data intr-o banca din clasa pregatitoare. Este incantata ca va putea invata lucruri noi, dar ingrijorata ca timpul de joaca va fi mai putin. Insa parintii ei promit ca vor face tot ce vor putea in asa fel incat sa gaseasca TIMP-ul necesar unor clipe de calitate petrecute alaturi de Anastasia!

Puteti vizualiza AICI o parte din produsele din colectia “Back to School” care se gasesc la Carrefour.

Multumim Hotelului Caro pentru ca ne-a gazduit in gradina sa frumoasa.

[supsystic-gallery id=’12’ position=’center’]