4 august: proba scrisa din cadrul examenului national de definitivare in invatamant

4 august: proba scrisa din cadrul examenului national de definitivare in invatamant

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2016, se va desfăşura joi, 4 august, începând cu ora 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti).

Dintre cei 9.737 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi să participe la proba scrisă 9.005 candidaţi care au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul „Bine” sau „Foarte bine” pentru anul şcolar în curs şi minimum media 8 la inspecţiile speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar. 6.532 de candidaţi au obţinut media 10 (zece) la inspecţiile la clasă în profilul postului.

În funcţie de discipline/specializări, cei mai mulţi candidaţi predau învăţământ preşcolar în limba română (1.820), învăţământ primar în limba română (1.373), educaţie fizică şi kinetoterapie (902) şi limba şi literatura română (773). La 19 discipline s-a înscris câte un singur candidat.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor avea acces în sala de examen cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, având asupra lor un act de identitate  valabil.  După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele  101 discipline de examen sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, la ora 16:00, pe site-ul subiecte2016.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel naţional.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional care încheie formarea iniţială.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 11 august la centrele de examen şi pe http://definitivat.edu.ro. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 11 august, după afişarea rezultatelor, şi 12 august.  Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 18 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ, precum şi programele specifice pentru examen sunt disponibile pe http://definitivat.edu.ro.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici