Taberele scolare si unitatile turistice de pe litoral, monitorizate de un comandament al Ministerului Sanatatii |

Taberele scolare si unitatile turistice de pe litoral, monitorizate de un comandament al Ministerului Sanatatii

Share Button

Taberele scolare si unitatile turistice de pe litoral, monitorizate de un comandament al Ministerului Sanatatii

Taberele scolare si unitatile turistice de pe litoral vor fi atent monitorizate pana in toamna, din punctul de vedere al normelor de igiena si sanatate publica, ne asigura Miniterul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sănătății organizează pe litoral, în perioada 4 iulie – 2 septembrie, un comandament de control care va funcționa în coordonarea Inspecției Sanitare de Stat.

18 inspectori din mai multe județe ale țării au fost detașați pentru a sprijini Direcția de Sănătate Publică din Constanța.

Aceștia vor asigura sprijin pentru efectuarea acțiunilor de control și supraveghere sanitară a taberelor de elevi și studenți, a apelor de îmbăiere, a organizării punctelor de prim ajutor și a unităților de turism și alimentație publică.

Obiectivul general al acestui comandament de control îl reprezintă monitorizarea permanentă a taberelor școlare, precum și asigurarea conformității unităților turistice cu normele de igienă și sănătate publică. Inspectorii sanitari vor lucra pentru diminuarea și eliminarea riscurilor la adresa sănătății publice.

În cazul în care vor fi constatate deficiențe se vor aplica măsuri conform legislației în vigoare.

Share Button