28.000 de adolescenti provocati sa faca mai multa miscarePeste 28.000 de liceeni s-au inscris intr-o competitie nationala ce are ca obiectiv principal crearea unei mari comunităţi active de adolescenţi care acordă timp de calitate activităţilor fizice şi sportive alături de colegi, profesori, prieteni, familie, promovând stilul de viaţă echilibrat. În cadrul unui road show au fost premiaţi în aceste zile câştigătorii ediţiei a II-a, care a reunit 170 de licee din 14 oraşe şi 2 comune din ţară: Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj – Napoca, Braşov, Codlea, Făgăraş, Predeal, Râşnov, Rupea, Săcele, Victoria, Zărneşti, Bran şi comunele Feldioara şi Prejmer.

Cele 100 de evenimente organizate în timpul anului şcolar au fost o ocazie de a activa mii de elevi şi profesori. Peste 150.000 de materiale au fost diseminate către 75.000 de liceeni şi 2.768 de profesori.

În Bucureşti, 29 de licee au înscris activităţi fizice şi sportive voluntare pe portalul www.generatiainmiscare.ro. Premiul I a fost câştigat de Colegiul Tehnic Mecanic “Griviţa”, locul II de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, locul III şi premiul Fair Play de Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”. Premii speciale au fost acordate Colegiului Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”  şi Colegiului Tehnic “Costin D.Neniţescu”.

“Trăim într-o epocă în care accesul la tehnologie, la internet, viaţa în mediul citadin au redus dramatic  timpul alocat activităţilor fizice zilnice şi sportului atât de necesare organismului uman. Sedentarismul are efecte majore asupra stării de sănătate a tinerei generaţii şi nu numai. În urma studiului realizat înainte de lansare, ne-am propus alături de partenerii şi voluntarii noştri cărora le suntem recunoscători pentru deosebita implicare, să contribuim la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viaţă ale adolescenţilor,  fiind un model de bună practică prin metodologiile recunoscute internaţional pe care le implementăm”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

1.342 de activități fizice şi sportive au fost înregistrate pe portalul proiectului, totalizând 1.502 ore de mişcare şi sport. 23 de lecţii deschise în licee au angrenat peste 1.800 de elevi, membri ai Consiliilor Elevilor, cadre didactice, sportivi de marcă de la Federaţia Română de Fotbal, Federaţia de Scrimă, Federaţia de Dans Sportiv, studenţi voluntari UNEFS şi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov. La concursul Gymclass, 530 de liceeni au realizat 33 de filme, iar 398 s-au mobilizat şi au creat 14 flash-mob-uri. Comunitatea proiectului a fost susţinută prin campaniile din cadrul portalului  www.generatiainmiscare.ro care a totalizat peste 65.500 de vizualizări,  iar pagina oficială de Facebook a reunit o audiență de 1.143.730 persoane şi a strâns 15.066 de like-uri. Canalul YouTube, în care au fost postate filmele realizate de elevi a strâns peste 100.000 de vizualizări.

 

CITESTE SI:

Cum ne protejam de canicula

Noul Contract Cadru din Sanatate: adeverintele medicale pentru elevi se vor elibera gratuit; consultatii decontate CNAS pentru minori, o data la 6 luni; se deconteaza RMN de sani

Plan strategic pentru cresterea ratei de vindecare a cancerelor la copii

Cum stam in fata calculatorului, ca sa nu ne imbolnavim. La ce riscuri suntem expusi.