Art & craft la Gradinita de vara a Centrului Educational Fecioara MariaOrice copil iubeste culorile, este creativ, picteaza, mestereste, construieste obiecte din te miri ce. Orice copil este fascinat de machete, de lipici, de foarfece, de hartii colorate, de bucatele de lemn sau bete de chibrit, de colaje, de buc atele de material, de pensule.

La atelierul de creatie, copiii sunt incurajati sa-si urmeze instinctul creative de descoperire a lumii, sa se exprime prin obiectele inedite create de ei, sa se joace cu nuantele si culorile. Aici ei vor da frau liber imaginatiei si creativitatii, fiind incurajati sa se exprime liber, sa se joace cu materiale textile, cu nasturi, scoici, margele si tot felul de materiale.

lifestyle_artcraft_1Arta este o modalitate de cunoastere. Tot ce exista in lumea vizibila si in imaginatie se poate regasi in lucrarile de arta plastica sau decorativa.

Astfel, isi vor imbogati cunostintele legate de lumea inconjuratoare pe care o exploreaza in subiectele abordate, isi vor dezvolta imaginatia, creativitatea si simtul estetic dar si abilitatile practice, isi vor dezvolta motricitatea fina si se vor beneficia de toate efe ctele pe care stimularea senzoriala o ofera la aceasta varsta, isi vor dezvolta capacitatea de analiza a lucrurilor pe care le vede in jur si capacitatea de sinteza, acestea definind in cel mai inalt grad creativitatea.

lifestyle_artcraft_2