impozit pe cladiriAnul 2016 aduce modificari și la modul de calcul al impozitului pe clădiri. Vă prezentăm care sunt acestea și de ce trebuie să țineți cont atunci când calculați valoarea clădirilor.

Astfel, conform modificărilor operate la Codul fiscal, pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, proprietarii cărora sunt persoanele fizice, impozitul pe clădiri se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% și 0,2% din valoarea impozabilă a clădirii.

În ceea ce privește clădirile care nu sunt destinate locuințelor și care aparțin unor persoane fizice, acestea vor fi impozitate cu o cotă cuprinsă îântre 0,2% și 1,3%. Cota se aplică asupra valorii, care poate fi: valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii cinci ani; valoarea finală a lucrărilor de construcții, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii cinci ani; valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii cinci ani.

Citeste continuarea pe Money.ro