dinoparcTe fascineaza lumea dinozaurilor si ti-ar placea sa ii vezi in marime naturala la cativa pasi de tine? Acum ai ocazia sa ii vezi la Dino Parc Rasnov, unde lumea lor, de sute de milioane de ani pierduta, a fost recreata in cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Suprafata de 1.6 hectare gazduieste 46 de dinozauri, ce par incredibil de reali.

Dinozaurii sunt expusi de-a lungul unui traseu ce strabate toata suprafata parcului si care te aduce inapoi in punctul de plecare. Vei intalni cel mai mare dinozaur cu o inaltime de 20 metri dar si cel mai mic dintre ei, de doar 30 de centimetri inaltime. Materialele din care sunt realizati sunt fibra de sticla si rasini speciale care, pe langa aspectul real, le asigura o durata de viata de 50 de ani. Ii vei gasi langa poteca serpuitoare sau ascunsi printre copaci, in ordinea evolutiei lor, conform ultimelor descoperiri paleontologice. Efectele sonore si de lumini te integreaza si mai bine in aceasta lume redescoperita la Dino Parc.

Dinozauri cu dinti ascutiti si priviri fioroase, dinozauri uriasi cu gaturi lungi care se intind dupa frunzele copacilor, dinozauri in apa, toti surprinsi in ipostaze care ii caracterizeaza. Panourile de informatii te astepta cu detalii pe care poate nu le cunosteai despre ei si vei afla ce mancau, in ce zona traiau si in urma cu cate sute de milioane de ani au disparut.

Vulcanul realizat in colaborare cu specialisti in efecte speciale ii vor incanta pe cei mici cu simularea unei eruptii vulcanice, ce vor creamici cutremure. Aici veti intalni si Balaurul Bondoc, singurul schelet de dinozaur descoperit pe teritoriul tarii noastre, aproape intreg, si care este si cel mai valoros exponat al parcului.

Dino Parc iti ofera si alte tipuri de distractie, potrivite pentru toate varstele: trasee de aventura la inaltimea coronamentului copacilor, casute in copaci cu ateliere de creatie unde cei mici sunt asteptati sa isi exersese talentul la pictura, sculptura, traforaj si desen si o multime de locuri de joaca pentru copii. In viitorul apropiat, Dino Parc se va extinde, atat ca suprafata cat si ca numar de exponate. In plus traseele de aventura vor fi si ele extinse iar dezvoltatorii promit doua cinematografe si tehnologii noii care vor aduce un plus de interactivitate parcului: holograme si touch-screenuri.

Pentru informatii legate de program, locatie si galerie de fotografii, te asteptam pe www.dinoparc.ro si pe facebook.com/dinoparcrasnov