Scolile private ar putea reduce taxele pentru ca primesc bani de la stat

scoli privateŞcolile private din învăţământul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, întrucât statul alocă acestor unităţi, pentru prima dată, 32,6 milioane de lei, deşi legea este în vigoare din 2006, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.ro.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a primit, la rectificarea bugetară, “o sumă semnificativă”, respectiv 670 de milioane de lei, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

După ce a prezentat situaţia alocărilor, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Cîmpenu a spus că pentru prima dată, la această rectificare vor fi alocate fonduri învăţământului privat obligatoriu.

“În învăţământul privat obligatoriu sunt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima dată, învăţământul privat obligatoriu va primi suma de 32,6 milioane de lei. Acest lucru trebuia rezolvat mai demult, mai ales că este prevăzut în Legea educaţiei “, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă odată cu această alocare bugetară de la stat, şcolile private ar putea reduce taxele, ministrul a răspuns afirmativ.

“Sigur că taxele ar putea scădea odată ce vor fi alocate aceste fonduri de la bugetul de stat”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Costul mediu per elev, pe an, în învăţământul obligatoriu este de 2.500 de lei.