Apel al ministrului Sanatatii pentru donarea de sange, insuficienta in lunile de vara |

Apel al ministrului Sanatatii pentru donarea de sange, insuficienta in lunile de vara

Share Button

donatie sangeMinistrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a vizitat, vineri, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi a făcut un nou apel către cetăţeni să doneze sânge, în condiţiile în care vara se prezintă mai puţini donatori, dar cererea este mai mare din cauza numeroselor accidente şi operaţii planificate.

Având în vedere sesizările din ultimele zile privind deficitul de sânge şi produse de sânge din spitale, Nicolae Bănicioiu a verificat, vineri, activitatea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucureşti şi a făcut un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară.

În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20 – 25 la sută mai puţini donatori faţă de media obişnuită, precizează Ministerul Sănătăţii.

Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate.

“Cererea zilnică a unităţilor sanitare din Bucureşti este de 1.500 pungi/zi, iar centrul de donare poate asigura în această perioadă maxim 500 pungi/zi. Facem apel la populaţie să vină la centrele de donare şi să doneze benevol, o pungă de sânge poate face diferenţa în lupta medicilor pentru viaţă”, a declarat Bănicioiu.

Share Button