rezultate bacalaureatMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Suceava, că în judeţele unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost sub 50 la sută se vor lua măsuri care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor.

El a declarat, la Universitatea din Suceava, că sunt trei judeţe cu promovabilitate sub 50 la sută, două dintre ele, Giurgiu şi Teleorman, au înregistrat o scădere faţă de anul trecut, în timp ce al treilea judeţ, Ilfov, a înregistrat o creştere cu 11,6 la sută faţă de anul 2014.

Ministrul a explicat că în privinţa măsurilor ce trebuie luate sunt “foarte multe idei”, dar că este convins că măsurile în educaţie nu pot fi senzaţionale de la un an la altul, în condiţiile în care se ştie deja că sistemul de educaţie este unul “inerţial” prin definiţie.

El a menţionat că sunt măsuri care se impun la nivelul organizării sistemului de educaţie din cele două judeţe, însă cu toate aceste măsuri ce ţin de sprijinul material, dacă nu vor fi dascăli bine pregătiţi şi devotaţi care să-şi facă datoria aşa cum se cuvine la clasă, rezultatele nu vor fi suficient de bune, aşa cum se aşteaptă.