reguli centrul vechiPrimaria Capitalei a impus noi reguli de organizare si functionare a teraselor din Centrul Vechi.

Acestea nu au voie sa aiba aparatura electronica (TV plasma LDC, LED, video-proiectoare), asa ca nu se vor mai putea difuza meciurile pe terasa.

E interzisa organizarea evenimentelor private (cum ar fi nunti sau botezuri), iar muzica live e permisa doar pana la ora 22:00.

Mobilierul terasei trebuie strans la patru dimineata, iar culorile folosite nu trebuie sa fie stridente.

In Centrul Vechi sunt interzise jardinierele din metale plastice, plantele decorative artificiale, platformele sau covoarele din materiale plastice, mobilierul de terasa pliant sau mobilierul din material plastic.

Nu se pot prepara in aer liber alimente, iar terasele vor primi aviz doar pe trotuarele care au latimea minima de trei metri.

Referitor la informatiile aparute in presa privind eventuale modificari efectuate la Regulamentul privind organizarea si functionarea teraselor sezoniere amplasate in Centrul Istoric, Primaria Municipiului Bucuresti a facut urmatoarele precizari:
”Organizarea si functionarea teraselor sezoniere amplasate in Centrul Istoric al Municipiului Bucuresti au fost reglementate prin Dispozitia Primarului General nr. 194/04.03.2013.

Mentionam ca acest regulament nu a fost modificat in sensul includerii unor noi reglementari, ci doar a fost extinsa zona de aplicare a regulamentului pe intregul teritoriu de competenta de acordare a autorizatiilor de construire si de avizare atribuit Primariei Generale prin prevederile legii 50/1991 (inclusiv celelalte zone construite protejate).

Normele stabilesc reguli clare privind suprafetele teraselor, tipul de mobilier, siguranta cetatenilor, precum si obligatia agentilor economici de a asigura conditiile privind stabilitatea si siguranta imobilelor in dreptul carora se amenajeaza terasele.
Rolul acestor reglementari nu este acela de a descuraja agentii economici sa desfasoare acest tip de activitati, ci de a crea un cadru legal de functionare care sa ofere confort si siguranta cetatenilor.”, se mai arata in comunicat.