papa bataiePapa Francisc a provocat mari controverse mai ales in randul organizatiilor de protectie a copiilor, mai ales in Germania si in Marea Britanie dupa ce a afirmat ca este de acord  cu lovirea copiilor care nu sunt cuminti cat timp demnitatea nu le este afectata.

Declaratia a fost facuta chiar in timpul audientei publice saptamanale de miercuri, de la San Pietro, consacrata rolului tatilor in familie. Potrivit presei internationale, Papa a dat exemplul unui bărbat care i-a spus că își mai lovește copii, în semn de pedeapsă, dar nu-i lovește niciodată la față pentru că asta ar însemna să-i umilească.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a explicat că Papa Francisc nu s-a referit, sub nicio formă, la violență și cruzime față de copii. ”Cine nu a fost disciplinat de părinți, atunci când era mic? Uitați-vă la papă cum se comportă în preajma copiilor și lăsați gesturile să vorbească”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vaticanul a fost criticat de ONU, anul trecut, după ce o comise a organizației a emis un raport în care se spune că pedeapsa fizică este o metodă larg răspândită în școlile catolice.