images-2Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a anuntat ca Ministerul Sănătăţii va achiziţiona vaccin antigripal de aproape 7 milioane de lei, producţia de vaccin antigripal de la Cantacuzino neputând fi reluată întrucât institutul nu are autorizaţie şi, mai mult, este implicat într-un proces penal, potrivit Mediafax.ro.

Ministrul Sănătăţii a spus că a solicitat Comitetului Naţional de Vaccinologie să facă o analiză asupra situaţiei vaccinărilor.

“Trebuie să vedem ce poate fi menţinut şi ce poate fi schimbat. Mă refer atât la vaccinurile împotriva hepatitei B, BCG (împotriva tuberculozei, n.r.) şi vaccinul antigripal. Vom face eforturi pentru a achiziţiona vaccinurile de la producătorii existenţi. Anul acesta ne-am confruntat cu probleme în identificarea unor producători care produc vaccinurile BCG şi hepatitic B, dar am reuşit să găsim şi să asigurăm cantităţile necesare”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului, au fost încheiate toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an.

“Săptămâna trecuta au fost receptionate cele 513 000 de doze de vaccin BCG care au fost distribute în unităţile din teritoriu pentru reînceperea imunizărilor. Până la sfârşitul acestei luni vor fi recepţionate şi 50 000 de doze de vaccin hepatitic B. În anul 2014, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona cantitatea de 500.000 doze vaccin antigripal în valoare estimată de 6.950.000 lei pentru campania de imunizare gratuită a persoanelor cu risc de îmbolnăvire”, a precizat ministrul Sănătăţii..

“Vaccinul gripal va fi achiziţionat de la producătorul care va fi declarat câştigător în cadrul licitaţiei centralizate organizate de MS. De acum încolo, în fiecare an, în decembrie vom avea planul naţional de vaccinare. Achiziţiile vor fi pe perioadă lungi, ca să nu mai fie sincope. Pentru că sunt din ce în ce mai puţini producători şi dacă iei pe un an nu mai sunt interesaţi. Legat de Cantacuzino, nu vor fi vaccinuri nici în 2014. Institutul Cantacuzino nu are autorizaţie pentru producţia de vaccin. Suntem foarte circumspecţi având în vedere problemele de anul trecut, procesul penal care este în derulare”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.