astronomieÎn perioada 1 – 10 august, România a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. România a participat cu două echipe, reuşind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur şi 4 medalii de argint).

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Creţu, Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc. Medaliile de argint au fost obţinute de Cătălina Mirişescu, Dan Ştefan Eniceicu, Tudor Suciu şi Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obţinut locul I cu punctaj maxim, repetând performanţa de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Asociaţia Ştiinţifică „Cygnus”.

Au participat echipe din 37 de ţări de pe 5 continente, însumând peste 400 de elevi şi profesori. Concursul pe echipe a fost câştigat de echipa Canadei, urmată de echipele Braziliei, Thailandei şi Lituaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.