simulare bacElevii din clasele a XII-a şi a XI-a susţin, de luni până vineri, simularea examenului de bacalaureat, prima testare fiind la limba română, urmată de limba maternă, proba obligatorie şi cea la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării bacalaureatului, la care participă, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, în 3 martie este programată proba la limba şi literatura română, în 4 martie – la limba şi literatura maternă, în 5 martie va fi proba obligatorie a profilului şi în 7 martie, proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie. Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.