oraselul-copiilorElevii sunt în vacanţă până pe 5 ianuarie. Perioada Sărbătorilor de Iarnă oferă numeroase variante de petrecere a timpului liber pentru elevii care preferă să rămână în Bucureşti, în loc să meargă în tabere sau la bunici.

Jurnalistii de la RomaniaTV.net au gasit mai multe solutii pentru ca vacanţa de iarnă să fie cat mai placuta si distractiva.

ORĂŞELUL COPIILOR

Cel mai mare loc de joacă pentru copii a fost inaugurat pe 16 decembrie în Orăşelul Copiilor din sectorul 4 al Capitalei. Locul de joacă acoperit este dotat cu aparate noi, viu colorate şi care de care mai distractive, cu amenajări care să stimuleze inventivitatea, capacitatea de a interacţiona, cât, în special, pofta de joacă a copiilor.

Accesul în locul de joacă este gratuit şi tot gratuit, în incinta respectivă pot fi organizate petreceri aniversare sau evenimente dedicate copiilor.

CRĂCIUNUL COPIILOR la Opera Naţională Bucureşti

În 23 decembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti va fi redeschis Magazinul de păpuşi.

PATINOARE

Elevii care doresc să se distreze pe gheaţă au la dispoziţie mai multe patinoare atât în aer liber, cât şi acoperite, dacă suportă mai greu frigul.

Patinoarul din Parcul Cişmigiu, Patinoarul Kiseleff Ice Park, Patinoarul Floreasca, Patinoarul din Parcul Herăstrău, Patinoarul Parc Tineretului sau Patinoarul Drumul Taberei sunt cele mai mari terenuri acoperite cu gheaţă din Bucureşti.

În plus, în patinoarul amplasat în Parcul “Alexandru Ioan Cuza” accesul este gratuit.

MUZEE

Muzeele bucureştene au un program special de sărbători. Cele mai multe au uşile închise în preajma zilelor de Crăciun şi de Revelion

Muzeul Ţăranului Român este închis de marţi, 24 decembrie, începând cu ora 14.00, până pe 3 ianuarie 2014.

Muzeul Satului este închis de pe 22 decembrie până pe 5 ianuarie.

Şi angajaţii muzeului Antipa vor fi liberi în zilele de 23-26 decembrie şi 30-1 ianuarie 2014, însă muzeul ar putea fi vizitat de elevi în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie.

Muzeul de Istorie are porţile deschise în zilele de 28,29 decembrie şi 4,5 ianuarie 2014. În perioada 25-27 decembrie şi 1-3 ianuarie 2014, instituţia este închisă.

În schimb, Grădina Zoologică din Băneasa este deschisă în fiecare zi, inclusiv în ziua de Crăciun şi Revelion.

CINEMATOGRAFE

Foarte multe animaţii haioase rulează în cinematografe în luna decembrie. Aşadar, elevii sau preşcolarii însoţiţi de părinţi pot viziona unul dintre filmele existente în programele cinematografelor din Bucureşti.

Khumba

Free Birds

Stă să plouă cu chiftele

Planes

Justin şi cavalerii

O altă animaţie mult aşteptată atât de copii, cât şi de adulţi este Frozen, care va rula în cinematografe începând cu 27 decembrie.

EXPOZIŢIA “Dinozaurii Giganţi din Argentina”

“Dinozaurii Giganţi din Argentina” este prima expoziţie găzduită de Grand Cosmos – un nou spaţiu expoziţional inaugurat la Băneasa Shopping City – şi cuprinde reconstrucţii ale dinozaurilor vechi de milioane de ani, precum şi oase şi ouă fosilizate din timpul mezozoicului.

Vizitatorii îi vor putea întâlni pe uriaşii dinozauri argentinieni la Grand Cosmos timp de trei luni, până în februarie 2014.

Preţurile biletelor:

Luni – Joi ( 10.00-17.00): 15 Ron

Luni – Joi ( 17.00-22.00): 21 Ron

Weekend: 24 Ron

Special Tuesday: 15 Ron

Copii sub 3 ani au intrarea libera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.