1038060.012.jpgAutorităţile au confirmat vineri deschiderea oraşului Bucuresti pentru iubitorii de mişcare, fie ei biciclişti sau simpli trecători, traficul urmând a fi  restricţionat, pe Calea Victoriei între str. Doamnei şi Splaiul Independenţei şi Şoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf şi P-ţa Victoriei, în zilele de sâmbătă 19 octombrie, precum şi weekendul viitor, pe 26 şi 27 octombrie 2013.

“Având în vedere campania Gandul şi PRO SPORT de a da curs iniţiativei civile BICICLESTI, Primaria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret pune la dispoziţia bucureştenilor dornici de mişcare în aer liber Calea Victoriei între str. Doamnei şi Splaiul Independenţei şi Şoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf şi P-ţa Victoriei”, a anunţat Primăria Capitalei, informeaza Mediafax.

Gândul şi PRO SPORT au lansat în urmă cu o săptămână campania “BICICLEŞTI”, iniţiativă ce presupune trasarea celei mai mari piste de activităţi sportive de weekend. Aşadar, i s-a solictat public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susţinere pe Facebook sau accesând aplicaţia disponibilă pe reţeaua de socializare.

Pe parcursul campaniei au fost fost prezentate mai multe materiale despre perioada în care cuvântul “promenadă” era des întâlnit în vocabularul bucureştenilor, dar şi despre măsurile luate de alte ţări pentru a-şi încuraja cetăţenii să facă mişcare, precum şi infrastructura dezvoltată în acest sens.

Bucureştiul se poate “lăuda” la ora actulă doar cu şapte piste pe care pot circula bicicliştii care au o lungime totală de câţiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului “pe două roţi”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta. Cele mai multe rute pentru biciclişti au fost însă desfiinţate ulterior de Poliţie, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.