gradiniteToate cele 19 grădiniţe din Vaslui, Bârlad şi Huşi controlate de Protecţia Consumatorilor la acest început de an şcolar au fost sancţionate pentru numeroasele nereguli descoperite, de la lipsa autorizaţiilor PSI, până la alimente expirate sau femei de serviciu care servesc masa copiilor.

Potrivit Mediafax, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a sancţionat toate cele 19 grădiniţe din municipiile judeţului controlate în primele două săptămâni de cursuri din noul an şcolar, după ce s-au constatat abateri privind modul de funcţionare al acestor unităţi de învăţământ.

Pe lângă faptul că majoritatea nu sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, grădiniţele nu dispun de izolatoare pentru copiii cu probleme de sănătate, astfel încât bolile contagioase se pot extinde cu repeziciune în rândul preşcolarilor. Comisarii CJPC au descoperit şi produse alimentare expirate, constatând, totodată, că femeile de serviciu care fac curăţenie în unităţile de învăţământ, inclusiv la toalete, servesc masa la copii.

“În urma controalelor, am găsit grădiniţe care aveau un număr dublu de copii faţă de cel de paturi, iar mobilierul nu era pe grupe de vârste, aşa cum ar trebui în mod normal. Aceeaşi problemă este şi în cazul vaselor de WC, care sunt pentru adulţi şi în număr insuficient raportat la numărul de preşcolari. De asemenea, cu mici excepţii, şi numărul de copii înscrişi este mai mare decât cel acceptat prin normative”, a declarat şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Două dintre grădiniţele controlate, una din Vaslui şi una din Bârlad, nu deţin nici autorizaţie sanitară de funcţionare pe motiv că sunt subdimensionate raportat la numărul de preşcolari care frecventează respectivele unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.