Circulatia pe Podul Agigea, interzisa de marti, pentru vehicule mai mari de 3,5 tone

pod-agigeaCirculația rutieră va fi închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe podul de la Agigea, începând de marți, 1 octombrie, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).  Traficul se va desfășura pe două variante de ocolire.

Pentru relația București—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București—Constanța—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur, potrivit Agerpres.

Pentru relația Hârșova (DN 2A)—Tulcea (DN 22)—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu—Nod rutier A4 cu A2)—A2 (nod rutier A4 cu A2—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur.

În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulația autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. ‘Menționăm faptul că instituirea restricțiilor de circulație, respectiv închiderea circulației, este determinată de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8+988, respectiv lucrări de înlocuire a hobanelor existente. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară’, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri, la Constanța, soluțiile găsite referitor la traficul din zona Agigea, în condițiile în care podul rutier ce traversează Canalul Dunăre—Marea Neagră ar trebui închis pentru reparații capitale din cauza stării avansate de degradare în care se află.  El a spus că se vor face demersurile necesare pentru finalizarea până în mai 2014 a unui nou pod aflat în construcție, până atunci traficul pe vechiul pod de la Agigea fiind restricționat începând cu 1 octombrie 2013.

O altă măsură ce va fi aplicată de la începutul lunii viitoare este mărirea capacității de transport feroviar pentru persoanele care fac naveta între Mangalia și municipiul Constanța. De asemenea, va fi adus un bac de la Galați pentru transportarea TIR-urilor de pe o parte pe cealaltă a canalului, astfel încât aceste autovehicule să nu ocolească peste o sută de kilometri pentru a ajunge în port.

Referitor la transportul autovehiculelor de mare tonaj, premierul Victor Ponta a afirmat că s-a decis suspendarea taxei percepute de Consiliul Județean pentru deplasarea pe drumurile județene.  Victor Ponta a precizat că, dacă la un moment dat va apărea “o situație de pericol iminent”, cei de la CNADNR au mandat “clar” de la el pentru oprirea totală a traficului, urmând să înceapă lucrările de reparare a podului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *