Primul festival dedicat stiintelor

life1Bucharest Science Festival, primul festival din Romania dedicat stiintelor,  va avea loc in perioada 25-29 septembrie in Bucuresti, pe parcursul celor cinci zile urmând a se organiza expozitii, conferinte, dezbateri, dar si experimente si demonstratii, proiectii de documentare care vor aduce noi oportunitati si pespective asupra cunoasterii umane.

Printre evenimente se numara si expozitiile: Xperiment!-Omul si Viata gazduit de Institutul Francez, unde cu ajutorul unor modele interactive si a microscoapelor, copiii vor putea afla ce se petrece in interiorul organimului uman. O privire spre tehnologia trecutului, o colectie impresionanta de aparate si echipamente apartinand secolelor trecute vor fi expuse publicului la Muzeul National de Istorie al Romaniei. Fie ca este vorba de o trusa de farmacie de acum 400 de ani sau de trusa de cercetari biologice a lui Grigore Antipa, de microscopul dr. Ioan Cantacuzino sau de instrumentele de chirurgie folosite pe front de medicul Carol Davila, ai o ocazie rara de a arunca o privire spre o lume disparuta.

In fiecare seara, in cadrul festivalului, se vor face proiectii de filme documentare, care apoi vor fi urmate de prezentari sustinute de oameni de stiinta la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la Cinema Studio sau la Cinema Elvira. Tot pentru public vor fi organizate si observatii astronomice.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *