card-sanatate-cnas-200x150Proiectul de lege care prevede modul în care se va face distribuția cardurilor de sănătate a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, cei interesați putând să facă propuneri timp de 10 zile.

Potrivit proiectului care modifică legea privind reforma sănătății, postat pe site-ul MS, distribuția cardurilor către salariați se realizează prin primării și serviciile locale de evidență a populației, pentru mediul rural și localitățile urbane cu o populație de până la 15.000 de locuitori, dar și prin serviciile poștale, pentru mediul urban și localitățile cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.

Cardurile pot fi distribuite și prin casele de asigurări de sănătate, numai în situația în care nu se poate realiza în modalitățile anterioare.

Cheltuielie necesare pentru producerea soluțiilor informatice pentru administrarea cardului național de asigurări sociale de sănătate, precum și cheltuielile pentru distribuția acestuia prin serviciile poștale se suportă de CNAS, din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.