obezMilioane de copii britanici evită să mănânce legume şi petrec prea mult timp în faţa televizorului. Cercetătorii avertizează că aceste lucruri duc la crearea unei generaţii ai cărei membri vor ajunge să trăiască mai puţin decât părinţii lor, potrivit Daily Mail.

Cea mai mare parte a copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 15 ani nu mănâncă cele cinci porţii de legume şi de fructe recomandate zilnic, arată rezultatele unui studiu realizat de o fundaţie din Regatul Unit alături de cercetători de la Universitatea Oxford.  Jumătate dintre tinerii care se încadrează în această grupă de vârstă mănâncă însă în fiecare zi dulciuri şi beau sucuri acidulate.   De asemenea, un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între doi şi 15 ani petrec cel puţin şase ore din fiecare zi de weekend fără să aibă o activitate.

“Aceste cifre sunt un avertisment că mulţi dintre copiii noştri se află în mare pericol de a dezvolta pe viitor boli cardiace dacă vor continua să aibă acest stil de viaţă”, susţine Simon Gillespie, liderul echipei care a lucrat la acest studiu.  Situaţia este şi mai gravă în rândul adolescenţilor britanici. În cazul lor, doi din cinci tineri de 13 ani consumă sucuri acidulate în fiecare zi.  Aproape jumătate dintre băieţi şi mai mult de o treime dintre fetele de 13 ani nu servesc micul dejun, în timp ce în cazul adolescenţilor de 15 ani numărul este şi mai ridicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.