Colaborare Intel Corporation – Guvern: Un calculator pentru fiecare elev si fiecare profesor, pana in 2015

Girl_and_laptop_reversed_isIntel Corporation, Ministerul Educaţiei şi Ministerul pentru Societatea Informaţională au încheiat, vineri, un protocol de colaborare pentru un program prin care fiecare elev şi fiecare profesor ar urma să deţină, din 2015, un calculator, informeaza Mediafax.

“Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul României un protocol de colaborare, prin care se creează cadrul pentru dezvoltarea unui program de învăţământ 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) în şcolile din ţară, până în 2015. Intel intenţionează să ofere sprijin de specialitate Guvernului în a evalua, concepe şi implementa instrumente educaţionale specifice secolului 21, constând în echipamente hardware şi software dedicate”, se arată într-un comunicat al Intel.

Documentul a fost semnat de directorul de vânzări al Intel pentru regiunea UE, Peter Gleissner, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi secretarul de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională Sorin Vicol.

Documentul mai prevede că Intel şi cele două ministere vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Profesorii români vor fi instruiţi prin Intel Teach până în anul 2015. Programul este o initiaţivă globală a Intel, creată special pentru profesori, care integrează tehnologia în lecţii.

Intel este cel mai mare producător mondial de microprocesoare.