Opt saloane din cadrul secţiei IV Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara au fost modernizate şi dotate printr-un proiect în valoare de 200.000 de euro.

“Secţia IV Pediatrie a spitalului este una extrem de importantă pentru regiune, aici fiind transferaţi copii cu patologii grave cardiologice, toxicologice, dar şi nefrologice, din întreg judeţul Timiş, precum şi din judeţele vecine. Calitatea actului medical depinde şi de felul în care se petrece el, de cum sunt primiţi copiii în saloanele unui spital cu buni specialişti în cadrul personalului”, arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, preşedintele filialei Timişoara a Organizaţiei “Salvaţi Copiii”, Mihai Gafencu, medic în cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”.

Investiţia, extrem de necesară îngrijirii performante a copiilor şi confortului micilor pacienţi, a fost posibilă prin contribuţia Organizaţiei “Salvaţi Copiii” Filiala Timişoara cu sprijinul financiar al unei companii private.

Organizaţia umanitară derulează un amplu program de dotare a spitalelor de copii şi a maternităţilor, cu intenţia de reducere a mortalităţii infantile, a cărei incidenţă rămâne una îngrijorătoare pe parcursul ultimului deceniu, chiar dacă a scăzut la nivel naţional. În ultimii ani, Organizaţia “Salvaţi Copiii” a donat echipamente medicale în valoare de peste 1.000.000 de euro acestor unităţi spitaliceşti din regiunea de vest a României.

“Ne-am alăturat iniţiativei Organizaţiei ‘Salvaţi Copiii’ pentru că angajamentul faţă de comunitate este o prioritate pentru fiecare dintre noi, cei care alcătuim familia companiei. Ne dorim să putem, în fiecare zi, să schimbăm în bine vieţile celor de lângă noi, să oferim fără rezerve ajutorul nostru celor care au nevoie de el. Sperăm ca prin exemplul nostru să inspirăm tot mai multe persoane şi companii să susţină proiectele derulate de Organizaţia ‘Salvaţi Copiii’, menite să asigure respectarea dreptului la viaţă şi supravieţuire, la sănătate şi dezvoltare armonioasă copiilor”, a declarat, în acelaşi context, Cristina Bodea, directorul companiei care a susţinut financiar proiectul.

În anul 2018, în Secţia Pediatrie IV, pe un număr de 47 de paturi au fost internaţi 2.383 de pacienţi, cu o durată medie de spitalizare de 3,79 de zile, potrivit site-ului spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.