Din secretele pâinii

Sfat oferit de www.labucatarie.ro

Pentru a obtine o paine cu un gust mai bun, in timpul framantarii adaugati in aluat condimente si ierburi aromate: rozmarin, cimbru, chimen. Nu stiu daca stiati, dar chimenul are rolul de a mentine painea proaspata mai multe zile, cand e cald afara.

Painea de vara poate fi imbunatatita prin adaugarea de rondele de ceapa (daca va place), felii de masline, morcov ras, nuci, seminte decojite de dovleac, floarea soarelui, susan.

Painea cu astfel de adaosuri nu rezista multe zile si, de aceea se tine la frigider.
Painea are un gust mai bun daca in tava de copt se pun frunze de hrean, de vita de vie, de paltin, de varza. Aluatul se pune direct pe aceste frunze bine spalate si unse cu ulei.

Dupa ce painea este scoasa din cuptor, se stropeste bine cu apa rece in care s-a dizolvat sare si apoi se acopera cu un servet gros. In acest fel coaja se va inmuia si va primi o aroma deosebita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *