90 de minute pe zi, până la ora 22.00. China impune copiilor interdicții la jocurile video

China a introdus restricții pentru jocurile online pentru minori, motivând că vrea să le protejeze sănătatea. Persoanele care nu au împlinit 18 ani nu vor mai avea acces la platformele de gaming între ora 10:00 seara și 8:00 dimineața și nu mai mult de 90 de minute de joacă pe zi, în zilele săptămânii,comentează presa internațională.

Mai precis, copiii vor avea voie să joace jocuri video, pe timpul zilei doar o oră și jumătate pe zi, iar în weekend și în timpul vacanțelor școlare permisiunea se prelungește la trei ore.

Vor fi restricții și în ceea ce privește sumele pe care minorii le pot transfera online, în funcție de vârstă.

China este cea mai mare piață de jocuri online, aducând un sfert din veniturile totale la nivel mondial. În 2018, aceste venituri s-au ridicat în China la 38 de miliarde de dolari.

Dependența de gaming a fost declarată însă boală, anul trecut, de Organizația Mondială a Sănătății.

Autoritățile spun că vor să creeze un „internet curat” și să protejeze „sănătatea fizică și mintală a minorilor”. Responsabilitatea implementării noilor măsuri revine corporațiilor, iar guvernul va monitoriza dacă îi sunt respectate indicațiile.

Poliția va trebui să facă un sistem de înregistrare cu nume reale, iar companiile vor putea să verifice identitatea utilizatorilor lor într-o bază națională de date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *