Peste 450 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar de la Colegiul Economic Hermes au participat joi, 24 octombrie 2019, la simularea unui cutremur major, anunță Primăria sectorului 2.

Primarul Toader Mugur Mihai a continuat prin acest exercițiu seria pregătirii elevilor și cadrelor didactice, pentru a-i învăța cum să acționeze în cazul situațiilor de urgență pentru a-și proteja viața.

Specialiștii Serviciului Management Situații de Urgență al Primăriei Sectorului 2 au prezentat participanților la simulare noțiunile generale despre dezastre – cu accent deosebit pe cutremur – și modul în care manifestarea acestora afectează viața, bunurile sau desfășurarea activităților curente în comunitate, precum și acțiunile care trebuie întreprinse pentru o protecție eficientă înainte, pe timpul și după producerea unui cutremur major.

Exercițiul a fost realizat de Primăria Sectorului 2 prin serviciul său de Managementul Situațiilor de Urgență în comun cu Inspectoratul Școlar Sector 2, ajutați de o numeroasă echipă de voluntari de la Asociația “Foișorul de Foc = Voluntariat și Parteneriat pentru Viață – Divizia Civică Voluntară”.

Primăria Sectorului 2 va continua în perioada următoare exercițiile de pregătire a elevilor și cadrelor didactice, se arată în comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.