Selfie cu elfii”, prima carte de poezii augmentate pentru copii, o experiență dARe by Samsung

Ne-am obișnuit deja că tehnologia guvernează viața copiilor. De la cele mai fragede vârste, cei mici petrec ore în șir în fața telefoanelor, calculatoarelor și tabletelor.

Încercările părinților de a diminua acești timpi, considerați pierduți sau chiar nocivi, din cauza informațiilor, de slabă calitate sau chiar periculoase, care îi bombardează pe copii zilnic, eșuează adesea. Cei mici găsesc soluții pentru a ocoli interdicțiile de acces la dispozitivele preferate, iar adulții cedează, ori din lipsă de timp, ori pentru că nu vor să le declanșeze prichindeilor frustrări dificil de gestionat.

Unii părinţi recunosc că preferă să îi lase pe copii cu gadgeturile preferate, iar efectele se văd destul de repede, fără a fi speciaist. Copiii socializează din ce în ce mai puţin, dezvoltă stări de anxietate, nervozitate sau iritabilitate, au rezultate slabe la învățături, nu își fac prieteni.

Opțiunile potrivite stau la îndemâna noastră, a adulților, spun specialiștii. Așa cum îi învățăm să mănânce sănătos, să respecte regulile de igienă sau să se comporte frumos, putem sugera și gadgetul potrivit, altfel spus îi putem educa tehnologic.

O soluție pe care care am descoperit-o cu plăcere este cea propusă de Samsung România care a lansat în această toamnă o noua experiență captivantă cu dARe by Samsung: Selfie cu elfii, prima carte de poezie pentru copii, în realitate augmentată, din România.

Ne place place Selfie cu elfii pentru că este mai mult decât o carte. Semnată de Carmen Tiderle, Selfie cu elfie este o inițiativă de susținere a consumului isteț de tehnologie, care demonstrează că universul cărților printate nu se pierde în lumea internetului și a multitudinii device-urilor, ci dimpotrivă, tandemul carte-tehnologie poate funcționa armonios, într-o manieră complementară și inovatoare.
Soluția Samsung pronește de la filozofia că realitatea augmentată și noile tehnologii sunt din ce în ce mai prezente în lumea editorială, multiplicând modurile în care putem citi și întelege un text, prin care putem pătrunde în lumea unor personaje și a unor povești.

Fiecare ilustrație din carte poate fi scanată cu dARe by Samsung, îmbogățind experiența de lectură pentru cei mici și cei mari și încurajând, astfel, apropierea între copii și părinți, prin intermediul tehnologiei, dar și dezvoltarea relației dintre copii și cărți.
Bucuria de a citi și de descoperi noi aventuri virtuale poate fi experimentată cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, un partener pentru evenimente urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate, care ilustrează cum arta și tehnologia se pot îmbina și crea experiențe în realitate augmentată.

“Ne bucurăm că am avut ocazia să contribuim la crearea unei experiente ludice și inovatoare: prima carte de poezii pentru copii, în realitate augmentată, din România. Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în educația timpurie. Tocmai de aceea, în calitate de lider în tehnologie, am vrut să susținem eforturile părinților de a petrece cât mai mult timp de calitate împreună cu copiii lor, într-un mod creativ, folosind elemente tehnologice de ultimă generație. Suntem convinși că această modalitate de interacțiune va fi o bucurie pentru întreaga familie”, a menționat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager Samsung.

Selfie cu elfii este un proiect de imaginație inițiat de Samsung România. Cartea a apărut la Editura Vellant, sub semnătura lui Carmen Tiderle, ilustrația și layout-ul sunt create de Vali Petridean, cu un conținut de realitate augmentată facilitat de aplicația dARe by Samsung, iar animațiile, amplificate de One Night Gallery, sunt opera lui Tudor Calnegru.

“Când am primit de la Samsung propunerea de a scrie «poezii pentru copii, cu rime, funny, în stilul tău», dar despre tehnologie, mi-a fost puțin teamă că e un subiect despre care știu mai puține decât publicul meu: copiii. Am depășit-o, însă, rapid căci am făcut ce fac mereu: încerc să privesc orice temă din perspectiva lor. Adaug, apoi, din experiența mea de om mare. Așa au ieșit motanul Zet pentru care tehnologia nu mai e un secret, elanul Moose care trimite mașini electrice în spațiu, leii care își comandă mâncare online, unicornii și elfii doritori de selfie… Cât despre wow-ul acestei cărți, faptul că putem vedea ilustrațiile augmentate cu ajutorul aplicației dARe by Samsung, el nu e doar un artificiu, ci un mod de a-i face pe copii să se apropie de citit prin tehnologie. E OMG! ca-n timp ce citești o carte să poți vedea și filmul!”, a afirmat Carmen Tiderle.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store, iar cartea poate fi cumpărată din librariile Carturești, fie comandată direct din aplicație sau de pe site-ul Editurii Vellant.

Urmărește pe pagina de event Selfie cu elfii, iar dacă vrei să descoperi primele poezii augmentate pentru copii, te invităm la evenimentul de lansare a cărții, sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, la mansarda librăriei Cărturești Verona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *