Vineri, 1 noiembrie 2019, se reia campania EDUTECH, prin care alte şcoli din România vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, ora 11.00, în Bucureşti, la Colegiul Naţional Grigore Moisil.
Mai multe şcoli din România vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect pentru meseriaşii viitorului susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Sub sloganul EDUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D!, campania își propune să creeze noua generație de specialiști în printare 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România.

Anul acesta şcolar, hub-urile de printare 3D se vor activa în:
București la Colegiul Naţional Grigore Moisil,
Galați la Liceul Teoretic Dunărea,
Iași la Colegiul Naţional Mihai Eminescu,
Suceava la Colegiul Naţional Dragoş Vodă Câmpulung Moldovenesc şi
Colegiul Naţional Ştefan cel Mare – Suceava,
Hunedoara la Colegiul Naţional Decebal – Deva,
Dolj la Colegiul Naţional Fratii Buzesti – Craiova,
Sibiu la Colegiul Naţional Gh. Lazar,
Maramureş la Colegiul Economic Nicolae Titulescu – Baia Mare
Prahova la Colegiul Naţional Mihai Viteazul – Ploieşti.
Toate aceste şcoli vor fi dotate cu imprimante 3D. Profesori din fiecare şcoală vor fi instruiţi şi certificaţi internaţional în modelare şi printare 3D, iar aceştia vor fi capabili apoi să îşi instruiască elevii pe acest domeniu.
Pe lângă aceştia, ECDL ROMANIA va instrui şi certifica ECDL 3D Printing profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc – București şi Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci – Brăila.

În plus, EDUTECH îi provoacă pe elevi şi profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).

Printarea 3D este un domeniu revoluţionar, care deja schimbă lumea, dând naștere unor meserii inovative.
ECDL ROMANIA împreună cu Dedeman, în parteneriat cu AOAR, susțin tinerii din România să ţină pasul cu tehnologia.
Până acum, prin intermediul primelor două ediţii EDUTECH, 20 de licee din România au fost activate deja ca hub-uri 3D Printing şi peste 40 de profesori şi mai mult de 400 de elevi au avut oportunitatea de a obţine gratuit certificarea internaţională ECDL 3D Printing. Acestora li se vor alătura alte zeci de profesori şi sute de elevi prin ediţia a treia a proiectului „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”.

La iniţiativa ECDL ROMANIA, “Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D” a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu, începând cu anul școlar 2019-2020. Totodată, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile dacă accesează şi se certifică pe modulul ECDL 3D Printing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.