Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a afirmat luni că şcolile se află în administrarea primăriilor, iar acolo unde primarii sunt ”destoinici”, preocupaţi de problema infrastructurii în educaţie, toate problemele s-au rezolvat, însă a admis că mai sunt şi locuri unde mai trebuie insistat.

“Şcolile se află în administrarea primăriilor. Acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupaţi de învăţământ, de problema infrastructurii, toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt şi locuri unde va trebui să mai insistăm, să mai discutăm şi mai mult cu primarii, astfel încât să-i conştientizăm de faptul că trebuie să se mişte mult mai repede. Procedeele de licitaţie trebuie pornite cu mult înainte de terminarea anului şcolar, pentru ca în perioada vacanţei de vară aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de astfel de probleme înainte de începerea anului şcolar”, a spus ministrul Breaz, aflat la Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti.

Potrivit ministrului, în ultimii doi ani problema toaletelor a fost rezolvată în 2.000 de şcoli.

“Pot să vă spun că în ultimii doi ani de zile problema toaletelor a fost rezolvată în 2.000 de şcoli. Aveam 2.300 în 2017, avem undeva în jur de 300 în momentul de faţă. Am vizitat multe şcoli din România, chiar şi la ţară, şcoli care au aer condiţionat, şcoli care au sisteme de transmitere online a cursurilor. (…) Nu se pune problema fondurilor. Am mai spus acest lucru. Cei care au dorit să acceseze fonduri pentru a-şi renova şcolile, pentru a desfăşura anumite probleme de îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli pentru copii aveau diverse modalităţi de a accesa aceste fonduri”, a precizat Breaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.