Timp de 5 zile, pentru a zecea oară, Câmpulung Muscel redevine un centru de performanță matematică, adunând elevi talentați si profesori din toată țara. Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro își redeschide porțile pe 19 august, la Câmpulung Muscel.

„Suntem bucuroși pentru că acest proiect ambițios de sprijinire a elevilor talentați la matematică a împlinit 10 ani. Încă de la început ne-am dorit să identificăm copiii cu pasiune pentru matematică, să-i ajutăm să-și îmbunătățească nivelul de pregătire și să le oferim șansa de a primi sfaturi de la profesori excepționali. Deși nu este un demers facil, tabăra se păstrează în format total gratuit pentru toți elevii care au trecut prin etapele de concurs începute încă din octombrie, și care s-au calificat în etapa finală. Este o tabără inovativă, conceptul acesteia fiind unul care îmbină educația cu dezvoltarea personală, competițiile matematice și sportul, excursiile cu arta. Suntem conștienți că abilitățile încadrate în STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) sunt cele care, potrivit celor mai recente studii educaționale, vor fi din ce în ce mai solicitate pe piața muncii, de aceea, proiectul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro îi provoacă pe elevi să apeleze la gândire critică, imaginație, construire și la abilitatea de rezolvare a diferitelor situații. Educația se poate face cu zâmbetul pe buze, iar satisfacția de a contribui la ridicarea nivelului de cunoștințe pe acest domeniu din sfera reală este incomensurabilă”, a explicat Simona Ungureanu, product manager ViitoriOlimpici.ro şo co-organizatorul taberei.

Anul acesta în tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro vor participa 180 elevi din clasele IV-XII, 6 invitați dintre cei mai buni elevi de la Olimpiada Națională de Matematică și Balcaniada de Juniori și 25 de profesori de specialitate.
„Matematica merită să fie iubită de elevi. Și mai mult decât atât, înțeleasă în contextul vieții de zi cu zi. Avem nevoie de matematicieni de valoare care să influențeze în mod pozitiv proiectele viitoare ale lumii. Acum totul depinde de matematică. De la starea vremii care influențează comerțul internațional până la valorile de la bursă. Prin aceasta tabără-concurs vrem să aducem matematica mai aproape de elevi” a susținut Radu Gologan, Președinte SSMR

Profilul elevilor care urmăresc performanța

Timp de 5 zile, organizatorii au pregătit un program complex care conţine printre altele, două probe de matematică (orală şi scrisă) care vor decide premianţii şi medaliaţii, lecţii de pregătire susţinute atât de profesori, cât şi de copii, ore de pregătire după modelul Olimpiadei Internaționale de Matematică susţinute de personalităţi importante din lumea matematicii, ateliere de artă, IT, excursii şi mai multe concursuri şi activităţi sportive. „Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este o tradiție. Elevii se raportează la acest eveniment, îl așteaptă, învață de la profesori excepționali cu experiență în competițiile internaționale, leagă prietenii cu alți copii pasionați de matematică. Este o efervescență extraordinară care îi ajută sa fie mai buni, de la an la an”a susținut Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică
Unul din evenimentele mult aşteptate ale anului pentru tinerii pasionaţi de matematică din întreaga ţară, tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro reprezintă o abordare proaspătă și inedită în ceea ce privește integrarea cunoștințelor matematice de nivel înalt.
Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat Societatea de Științe Matematice din România și INTUITEXT, cu sprijinul BITDEFENDER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.