Un număr de 14.873 de absolvenţi de liceu s-au înscris să susţină prima sesiune a examenului de Bacalaureat în Capitală, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La prima sesiune sunt 48 centre de examen şi 12 centre de evaluare. 55 de absolvenţi de liceu sunt cazuri speciale, dintre care 10 vor susţine examenul la domiciliu sau la spital.

Probele scrise de la Bacalaureat încep pe 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba şi literatura maternă este programată pe 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului – pe 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţiilor. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.