Peste 2.200 de femei din judeţul Arad au beneficiat de mamografii gratuite în cadrul unui program de prevenire sau depistare precoce a cancerului de sân, destinat persoanelor de sex feminin cu vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani.

Programul a fost lansat în iulie 2017, când în municipiul Arad a fost deschis primul centru în care se fac gratuit mamografii, inclusiv pentru femeile care nu au asigurare medicală.

Centrul de Screening Mamar a fost realizat în urma unei colaborări între Consiliul Judeţean (CJ), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”.

“De la debutul programului, peste 2.200 de femei au beneficiat de mamografii, iar de la începutul acestui an, aproximativ 450 de femei. Echipa medicală a Centrului de Screening Mamar aşteaptă în continuare arădencele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 65 de ani la investigaţii medicale gratuite, pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului la sân”, a declarat miercuri, pentru Agerpres.ro, purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.

Mamografiile se fac de luni până vineri între orele 08,00 şi 17,00, la Centrul de Screening. Este nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist, iar rezultatul testului este eliberat în 24 de ore.

Investiţia în acest centru s-a ridicat la 1,7 milioane de euro. Universitatea a pus la dispoziţie aparatura pentru screening mamar, spitalul asigură personalul necesar pentru efectuarea mamografiilor, iar CJ Arad finanţează realizarea investigaţiilor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.