Un număr de 13.906 absolvenţi de gimnaziu s-au înscris să participe la Evaluarea Naţională în Capitală, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ei vor susţine probele în Bucureşti în 206 centre de examen, iar evaluarea lucrărilor va fi făcută în 6 centre zonale.

Potrivit sursei citate, preşedintele Comisiei Municipale pentru Evaluare Naţională este inspector şcolar general adjunct Liliana Maria Toderiuc Fedorca.

Examenul de Evaluare Naţională va debuta pe 18 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 20 iunie se va desfăşura proba scrisă la matematică, iar pe 21 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă. La fiecare probă, elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Media obţinută la examenul de Evaluare Naţională are o pondere de 80% din media de admitere la liceu, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 20%.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale vor fi afişate pe data de 25 iunie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. În perioada 26-28 iunie vor fi soluţionate contestaţiile, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 29 iunie. Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.