Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a aprobat, miercuri, funcţionarea Colegiului Naţional “Emil Botta” din Adjud cu şapte clase de liceu în anul şcolar 2019-2020, după ce cadrele didactice din şcoală au protestat la Inspectorat şi au făcut apel la ministrul Educaţiei pentru a menţine numărul de clase aprobat iniţial, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

“Profesorii au făcut solicitare către minister, iar ministerul ne-a aprobat astăzi încă o clasă pentru anul şcolar 2019-2020. Ca atare, Colegiul Naţional ‘Emil Botta’ din Adjud va avea înapoi acea clasă, funcţionând în anul şcolar viitor cu şapte clase de liceu”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Potrivit inspectorului general, situaţia a fost temporar aplanată, deoarece scăderea progresivă a numărului de elevi care promovează clasa a VIII-a va duce în viitor la scăderea numărului de clase în multe dintre colegiile şi liceele din Vrancea.

Peste 50 de profesori de la Colegiul Botta din Adjud au protestat, miercuri, la IŞJ, după ce au fost anunţaţi că începând cu anul şcolar 2019-2020 vor funcţiona cu şase clase a IX-a, pierzând o clasă de liceu pentru al doilea an consecutiv. Cadrele didactice s-au declarat nemulţumite de această decizie, mai ales că reorganizarea claselor de liceu s-a făcut după terminarea mişcării personalului didactic, iar profesorii care ar fi putut fi afectaţi de aceste schimbări nu au avut posibilitatea să-şi completeze normele didactice.

Pentru anul şcolar 2019-2020, în Vrancea au fost aprobate 81 de clase de liceu şi 28 de clase de profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.