În cadrul evenimentului „Susținem performanța în robotică”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) a celebrat rezultatele excepționale obținute în sezonul 2018-2019 de elevii ICHB, membrii în echipa de robotică „Quantum Robotics”.

Echipa este formată din 15 elevi olimpici din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a. Elevii și-au folosit cunostințele, pasiunea și entuziasmul pentru a concura cu succes la competițiile de robotică First Tech Challenge (FTC) interne și internaționale, precum și la alte concursuri si olimpiade internaționale de robotică, se arată într-un comunicat de presă.

Sezonul 2018-2019 este unul de excepție prin rezultatele obținute, după cum urmează:

Aprilie 2019

– Semifinalisti la Campionatul Mondial First Tech Challenge, Detroit SUA

– Finalisti “Motivate Award” Campionatul Mondial First Tech Challenge, Detroit SUA

Martie 2019

– Winning Alliance Award (locul I), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania

– Think Award (locul I), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania

– Inspire Award (locul III), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania

Februarie 2019

– Premiul 2 la „NASA space apps”, Bucuresti, Romania

– Premiul 2 la Vodafone Hackathon “TechFest 2019”, Bucuresti, Romania

Ianuarie 2019

– Winning Alliance Award (locul I), „First Tech Challenge”, Seoul, Coreea de Sud

Iunie 2018

– Medalie de aur “Genius Olympiad”, New York, Oswego University, USA

De asemenea, unul din membrii echipei „Quantum Robotics” – Andrei Preda – a fost selecționat în echipa Romaniei, câștigătoare a 5 medalii de aur la „First Global Olympiad”, Mexic, August 2018, probabil cea mai înaltă performață obținută de Romania la nivel mondial la compețiile de robotică pentru elevi de liceu.

„Robotica este un domeniu nou în liceele din Romania, iar Liceul Teoretic Internațional de Informatică se mândrește cu rezultatele obținute în ultimii ani la competițiile naționale și internaționale. ICHB a investit și investește continuu în copii dotați și pasionați, iar rezultatele se văd și în robotică, o știință nouă de mare viitor. ICHB susține performanța în robotică, creand cele mai bune condiții pentru elevii care reprezintă viitorul Romaniei”, a declarat Mucahit Biner, Directorul General ICHB, citat în comunicat.

Ca proiecte de viitor echipa se pregătește pentru 2 concursuri internaționale ce se vor desfașura la sfarșitul lunii iunie, respectiv Genius Olympiad (20 iunie, New York) si Maryland Tech Invitational (MTI) – 30 iunie, o competiție „First Tech Challenge” la care concurează cele mai bune echipe ce au participat la campionatul Mondial 2019.

Echipa Quantum Robotics a fost înființată, în anul 2017, de un grup de elevi olimpici la diverse materii cum ar fi: informatică, matematică, fizică, chimie și robotică, cu scopul de a participa la competițiile de robotică „First Tech Challenge”.

Echipa Quantum Robotics este susținută de un grup de „investitori în performanță”, care au înțeles nevoile echipei pentru achiziționarea de piese pentru robot, deplasări, licențe, pe tot parcursul sezonului 2018-2019. Printre aceștia se numără Nație prin Educație, MarcTel S.I.T., Roel Group, Reloc SA, Alpha Bank, Celesta Comexim, Kruk Romania, Metro System, Asociația pentru Inteligență Artificiala și Robotică, TCM Tuning și Solidworks.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.